دسته‌بندی نشده

تعمیر   و  رفع عیب  دستگاههای صنعتی شامل PLC  و مدار معمولی و دستگاه CO2  و راه اندازی و رفع عیب جرثقیل سقفی  در کاشان ، اران و بیدگل و حومه … 09126986269  

تعمیر   و  رفع عیب  دستگاههای صنعتی شامل PLC  و مدار معمولی و دستگاه CO2  و راه اندازی و رفع عیب جرثقیل سقفی  در کاشان ، اران و بیدگل و حومه … 09126986269

 

مهندس شکری

 

با بیش از 17 سال سابقه کاری

 

 

 

هدف از تعميرات و تعريف آن

 

لغت MAINTENANCE كه ما آنرا نگهداري – تعميرات ترجمه نموده ايم مفهومش در صنايع شامل كليه عملياتي مي شود كه براي سالم و مرتب نگاه داشتن وسايل كار چه ماشين چه غير ماشين انجام مي گردد. در صنعت عملياتي از قبيل بازديد مرتب وسايل روغنكاري , رفع عيوب و نواقص كوچكي كه احتمالاً, ضمن كار پيدا مي شود. بطور مداوم و قبل از پيدايش لنگيهاي بزرگ يا تعمير و لكه گيري ساختمان و تجديد رنگ در فواصل معين و كليه اموري كه باعث بر قرار داشتن وضع صحيح كار مي شود. بنام MAINTENANCE مرسوم گرديده است.

 

در صنايع با قبول و ادامه روشهاي آزمايش MAINTENANCE مي توان وضعي بوجود آورد كه اولاً ماشين آلات و وسايل بدون لنگي و مرتب كار نموده و ثانياً مصارف ماشين در پائين ترين حد خود باقي بماند و علاوه بر تمام اينها هزينه تعمير به حداقل ممكنه پائين بيايد.

موقعيت و پيشرفت هر دستگاه و تشكيلاتي بويژه كارخانجات صنعتي مستلزم داشتن سيستمهاي موثر برنامه ريزي و كنترل و اجراي دقيق و منظم آنها در كليه مراحل مي باشد.

 

در كارخانجات صنعتي ماشين آلات همواره در حال فرسوده شدن هستند, بنابراين مسئله تعميرات و نگهداري ماشين آلات يكي از مهمترين مسائل قابل توجه مي باشد.

 

محورها, بلبيرينگها, چرخ دنده ها, تسمه ها و ساير قطعات يك ماشين فرسوده می شوند و تعويض يا تعمير آن لازم مي گردد. روغنها و گريسها در اثر كار كثيف مي شوند و خاصيت اصلي خود را از دست مي دهند و احتياج به تعويض دارند . الكتروموتورها, وسائط نقليه مثل نقاله ها, ليف تراكهاي برقي و گازوئيلي, جراثقال ها و غيره احتياج به سرويس و تعمير منظم دارند.

 

انجام عمليات تعميراتي در مورد ماشين آلات پس از شكستگي و خرابي, روش منطقي نبوده و سبب وقفه در عمليات توليدي مي گردد. زيانهاي ناشي از توقف عمليات توليدي بمراتب بيشتر از تعمير ماشين آلات مربوطه مي باشد.

 

بنابراين با ايجاد سيستمي كه بتواند مانع شكستگي و خرابي ماشين آلات گردد ميتوان از يك طرف راندمان توليدي دستگاه را بالا برده و از طرف ديگر زيانهاي ناشي از وقفه كار را به حداقل تقليل داد. مطالعه وضعيت اوليه ماشين آلات, نحوه انجام عمليات تعميراتي و بررسي كاملي در مورد نظرات كارخانه سازنده ماشين آلات مي تواند اساس طراحي سيستم تعميرات قرار گيرد.

 

 

تعمیر   و  رفع عیب  دستگاههای صنعتی در کاشان ، اران و بیدگل و حومه … 09126986269

 

 

هدف اصلي از ايجاد يك سيستم صحيح تعميرات و نگهداري عبارتست از :

–  جلو گيري از توسعه عيوب و نقايص.

–  بر طرف كردن نواقص و معايب جزئي قبل از احتياج به تعميرات كلي .

–  جلو گيري از وقفه در عمليات توليد از طريق تعويض قطعات فرسوده قبل از شكستگي و از كار انداختن دستگاه.

–  كاهش توقف هاي توليد و جلوگيري از زيانهاي ناشي از وقفه در كار.

–  صرفه جويي در نيروي انساني بعلت تقليل عمليات تعميراتي.

–  استفاده بهتر از كاركنان قسمت نصب و تعميرات.

–  كاهش تعميرات كلي و تكرار.

–  كاهش در مصرف لوازم يدكي و تقليل هزينه مربوطه.

– كاهش در حجم مقدار محصول نامرغوب و افزايش مرغوبيت محصولات.

–  ازدياد طول عمر ماشين آلات و صرفه جويي در خريد ماشينهاي جديد.

–  تشخيص نوع عملكرد ماشين آلات و تعيين هزينه هاي تعميراتي مربوطه به منظور تصميم  گيري در مورد تهيه و انتخاب ماشينهاي جديد.

–  افزايش راندمان توليدي ماشين آلات و كاهش هزينه هاي توليد.

 

شنیدن خبر وقوع یک خرابی غیرمنتظره برای هیچ کس لحظه خوشایندی نیست، اما برای اهالی صنعت، این لحظات ناخوشایند یک تجربه مکرر محسوب می‌شود. ریسک‌های ایمنی که گاهاً همراه با خرابی اتفاق می‌افتند و می‌توانند پیامدهای جانی و مالی به بار بیاورند، توقف تولید و هزینه‌های فرصت از دست رفته، فشار بهره‌بردار برای رفع عیب سریع و البته هزینه‌های سرسام‌آور خدمات و قطعات در فرآیند عیب یابی و تعمیرات ماشین آلات صنعتی همه و همه از سکانس‌های آشنای این فیلم تکراری هستند. برای رهایی از این تکرار و حداقل کردن ریسک‌های این تجربه ناخوشایند، در ادامه متن همراه ما باشید

!

عیب‌‌یابی و تعمیرات ماشین آلات صنعتی و کابوس خرابی‌های پیش بینی نشده!

 

فرقی نمی‌کند در یک سایت معدنی مشغول به کار باشند، یا در یک مجتمع پتروشیمی و یا یک نیروگاه برق، تجهیزات و ماشین آلات صنعتی هرچقدر هم برنامه‌های پیش‌بینانه و پیشگیرانه نگهداری و تعمیرات را از سر گذرانده باشند، ممکن است به ناگاه تمام یا بخشی از عملکردهای مورد انتظارشان را از دست بدهند. این اتفاق می‌تواند پیامدهای جانی، مالی و یا زیست محیطی داشته باشد و به محض وقوع آن، سازمان در برابر مسئولیت حداقل ساختن این عواقب قرار می‌گیرد.

برای  رفع عیب  پروژه‌های تعمیراتی به چه منابعی احتیاج داریم؟

 

تجهیزات روزبروز پیچیده‌تر می‌شوند و تیم‌های تعمیراتی برای عیب‌یابی سریع و رفع عیب نیازمند دانش و مهارت‌های بین رشته‌ای هستند. نقص عملکردی یک شاول هیدرولیکی که گلوگاه تولید در یک سایت معدنی است، می‌تواند به واسطه خرابی یک قطعه کوچک الکترونیکی مانند یک سنسور باشد که در مدار هیدرولیک آن وظیفه پایش و انتقال میزان فشار را دارد. ساختار سنتی سازمان‌ها در بخش نگهداری و تعمیرات، فرآیند عیب‌یابی و تعمیرات ماشین آلات صنعتی را بین گروه‌هایی که هر کدام در یک زمینه تخصص دارند تقسیم می کند و همین موضوع در مثال فوق می‌تواند زمان و هزینه این فرآیند را بشدت افزایش دهد.

 

 

مدیریت بهینه فرآیند عیب‌یابی و تعمیرات ماشین آلات صنعتی امروزه ترکیبی از منابع انسانی خبره، ابزارآلات پیشرفته، ابزار تست و عیب‌یابی کامپیوتری به همراه ساز و کاری برای برنامه‌ریزی و مدیریت کار را می‌طلبد که در توان بسیاری از سازمان‌ها که تمرکز اصلی‌شان بر روی بهره‌برداری و زنجیره تولید ارزششان است نمی‌باشد. نتیجه اینکه هرچقدر هم منابع صرف سرویس و نگهداری می‌شود گاهاً یک ایراد ساده، به خواب تجهیز برای هفته‌ها و ماه‌ها می انجامد. دسترسی سریع و از نظر اقتصادی به صرفه به قطعات یدکی نیز نقش مهمی در بهره‌وری پروژه تعمیراتی دارد. سازمان‌ها هزینه‌های هنگفتی را برای تامین قطعات و اقلام مصرفی در انبارها می کنند و علی رغم این سرمایه گذاری در بسیاری موارد تناسبی میان خرابی های پر تکرار و قطعات مرتبط وجود ندارد.

فرآیند عیب‌یابی و تعمیرات ماشین آلات و تجهیزات صنعتی

 

فارغ از تفاوت‌هایی که میان تجهیزات و ماشین آلات مختلف در صنایع گوناگون وجود دارد، فضای عیب یابی و تعمیرات مشابهت‌های زیادی در صنایع گوناگون دارد. ورودی این فرآیند می‌تواند از یک برنامه زمان‌بندی شده برای از رده خارج کردن، نتیجه نامساعد یک تست عملکردی و یا مشاهدات و گزارشات بهره‌بردار یا اپراتور باشد. در ادامه واحد نت یا تعمیرات درگیر کار می شود و بسته به ملاحظات مختلف، برای بررسی شرایط خرابی شروع به بررسی وضعیت تجهیز می کنند. در این مرحله اطلاعاتی که بهره‌بردار یا اپراتور تجهیز در اختیار می‌گذارد می تواند نقش بسزایی داشته باشد. بسیاری از خرابی‌ها را می توان بر اساس نشانه‌هایی که بهره‌بردار در زمان وقوع آن مشاهده کرده دقیق‌تر شناسایی کرد. بخش مهمی از سرنوشت بهره‌وری در یک پروژه عیب یابی و تعمیرات در همین فاز رقم می‌خورد.

 

پس از تشخیص صحیح، برنامه ریزی برای رفع عیب انجام می‌شود. در این مرحله ممکن است تشخیص داده شود که عیب جزئی است و اصطلاحا می‌توان آن را به صورت سرپایی برطرف نمود. ممکن هم هست که برای تشخیص صحیح نیاز به دمونتاژ کرد بخش‌های از تجهیز باشد که خود نیازمند برنامه‌ریزی درست دارد. گاهاً هم تشخیص گروه به دمونتاژ کلی و  رفع عیب  فرآیند اورهال تعلق می‌گیرد که مستلزم صرف منابع بیشتر خواهد بود. ادامه فرآیند تا حد زیادی درون حیطه مسئولیت واحد نت صورت می‌گیرد که شامل تست‌های متعدد، بخش‌های فنی دمونتاژ و مونتاژ قطعات و موارد متعدد بازسازی یا تعویض (که خود وابسته به میزان تخصص تیم است) می‌باشد. سرعت دسترسی به قطعات باکیفیت مورد انتظار عامل کلیدی دیگری است که نقش حیاتی در بهره‌وری این فرآیند ایفا می‌کند.

 رفع عیب  نت وضعیت-محور تسهیل کننده فرآیند عیب‌یابی و تعمیرات

 

برنامه ریزی و  رفع عیب  فرآیند پایش وضعیت و نت وضعیت-محور قطعاً یکی از راه‌های کاهش خرابی‌های ناگهانی است. با استفاده از این فرآیند نشانه‌های خرابی را قبل از آن‌که بخواهد به از دست رفتن عملکرد شود شناسایی شده و زمان بیشتری برای برنامه ریزی و  رفع عیب  عملیات عیب یابی و تعمیرات در اختیار سازمان قرار می‌گیرد. اما حتی اگر تمام تلاش‌های سازمان برای دیدن خرابی قبل از نقص عملکردی ناکام بماند، با یک برنامه‌ریزی صحیح و در دست داشتن منابع کافی و یا استفاده از شرکت‌های متخصص به عنوان پیمانکار عیب یابی و تعمیرات ماشین آلات می‌توان پیامدهای فراوان خرابی‌ها را مدیریت کرده و کاهش داد.

از رده خارج کردن زمان‌بندی شده برای عیب‌یابی و تعمیرات ماشین آلات

 

بسیاری اوقات خرابی تجهیزات و زیرسیستم ها را می‌توان با تقریب قابل قبولی پیش بینی کرد و پیش از آن‌که خرابی رخ دهد در فضای آرام‌تر برای عیب یابی و تعمیرات ماشین آلات برنامه ریزی کرده و منابع مورد نیاز را کنار هم فراهم کرد. نیروی انسانی متخصص نیز در شرایطی که آرامش نسبی حکم فرما باشد می‌توانند بهتر اندازه‌گیری و تست‌های مورد نیاز را انجام دهند.

گپ فرهنگی میان بخش‌های مختلف سازمان با گروه مسئول عیب یابی و تعمیرات

 

از قدیم‌الایام فضای فرهنگی غالب میان افراد شاغل در حوزه تعمیرات ملاحظات خاص خود را داشته است. در کشور ما فضای مردانه‌ای که حاکم بر این حوزه است خود چالش‌هایی را همراه داشته است. چنین پارامترهایی ممکن است خارج از کنترل سازمان تلقی شود اما باید در نظر داشت که حتی در همین فضای پرچالش نیز افراد با دیسیپلین‌های مختلف به فعالیت مشغول هستند و در صورت وجود استانداردهای مشخص در کنار برنامه‌های فرهنگ سازی که بدرستی طراحی شده باشند می‌توان به نزدیک‌تر شدن فرهنگ پرسنل تعمیرات با سایر بخش‌های سازمان کمک کرد که تجربه نشان داده است این مهم خود به افزایش بهره‌وری فرآیند عیب یابی و تعمیرات ماشین آلات و تجهیزات صنعتی کمک می کند.

 

 

كيفيت و ظرفيت كاركنان قسمت تعميرات بايد تا حدي باشد كه قسمت بتواند وظايف خود را حتي در شرايط مشكل زيادي كار نيز تحميل كند.

 

تنظيم هاي عادي دستگاه را انجام دهد, به تعميرات اساسي و غير اساسي دستگاه ها برسد بالاخره اگر تغيير در محل و جابجا كردن ماشين نيز پيش بيايد آنرا نيز انجام دهد.

 

حالت ايدآل آن است كه اصولاً خرابي پيش نيايد و خواباندن دستگاه ها جز آنچه در برنامه كلي پيش بيني گرديده لازم نشود, بدون شك رسيدن به اين حالت ايده آل امر بسيار مشكل و در بعضي مواقع غير ممكن است. براي رسيدن به حالت ايده آل فوق و هدفهاي تعميرات و نگهداري روشهاي مختلفي متداول است كه ذيلاً بشرح تعدادي از آنها مي پردازيم.

 

1- روش جانشين كردن سرمايه

 

در اين حالت يك ماشين يا دستگاه يدكي براي هر دستگاه در كارخانه موجود است كه به مجرد خراب  شدن دستگاه اولي, دستگاه يدك جانشين آن مي گردد.

 

2-  تعميرات خرابي

 

در اين روش از ماشين يا دستگاه بدون رسيدگي زياد آنقدر كار می كشند تا ماشين از كار بيافتد و وقتي كه از كار افتاد تعمير آن را شروع مي نمايند و به معني ديگر آنكه براي پيش گيري از خرابي يا از كار افتادن دستگاه هيچ يا تقريباً هيچ فعليتي انجام نمي شود.

 

3- روش تعميرات پيش گيري

 

بطور كلي مي توان اين روش را بهترين و سالمترين نوع تعميرات دانست و اين روشي خواهد بود كه ما توصيه و رويش بحث خواهيم كرد. در اين روش با پيش بيني هايي كه بعمل مي آيد از بوجود آمدن خرابي ها از فبل جلوگيري مي شود.نه آنكه به انتظار خوابيدن دستگاه و بعد عمليات تعمير را شروع نمائيد. در اين روش مي بايست ابتداء مبادرت به استخراج دستورالعمل هاي تعميراتي در فواصل زماني تعيين شده توسط كارخانه سازنده نمود  سپس طبق آن عمل كرد.

 

4-  تعميرات برنامه اي

 

بطور كلي و بعنوان يك اصل مسلم بايد گفته شود. براي اينكه از يك دستگاه توليدي بتوان كار بدون دردسر انتظار داشت در فواصل معيني از آن بازديد و تعمير اساسي يا تعويض قطعات بعمل آيد. روي تجارب كار مي توان فواصل چنين بازديد و تعميرات را براي كار كردن بدون دردسر هر دستگاه را تعيين كرد.

 

5- روش تعميرات توليدي

 

بطوريكه ديده شد تعميرات پيشگيرانه مستلزم بازديدهاي دائمي و نگهداري منظم است كه من غير مستقيم هزينه هاي نسبتاً سنگين براي تعميرات كارخانه ببار مي آورد در اينجا روش ديگري بنام تعميرات توليدي وجود دارد كه در اين روش در مورد تنها قسمتي از ماشين آلات و وسایل كارخانه كه كار منظم و دقيق آنها جنبه حياتي براي توليد دارد تعميرات پيشگيري عمل مي شود و در مورد ساير دستگاه ها تعميرات برنامه اي انجام مي شود.

 

6- روش تعميرات خرابي

 

همانطوريكه قبلاً ذكر شد در اين روش دستگاه بدون انجام بازديد يا تعميرات دوره اي كار كرده و هرگاه كه به هر علتي از كار افتاده اقدام به تعمير آن مي شود.

 

با توجه به اينكه انجام تعميرات پيشگيري تعداد تعميرات خرابي هر دستگاه را بطور قابل ملاحظه اي پائين آورد ولي هرگز بكلي اين نوع تعميرات را از بين نخواهد برد.

 

 

تعمیر   و  رفع عیب  دستگاههای صنعتی در کاشان ، اران و بیدگل و حومه … 09126986269

 

 

حالات مختلفي كه سبب توقف دستگاه و انجام عمليات تعميراتي را باعث ميشود عبارتند از  :

 

1- حالتي كه ماشين يا دستگاه به هر علتي از كار افتاده است.

 

2- حالتي كه ادامه كار ماشين خطراتي براي جان كارگر داشته باشد.

 

3- حالاتي كه با تجربه قبلي مي دانيم حالتي از خرابي قريب الوقوع دستگاه است و يا درصورت ادامه كار به ساير قسمتهاي دستگاه زيان هائي مي رساند.

 

4- حالتي كه ميتواند در كيفيت توليد تاثيرات بسيار نامطلوبي داشته باشد.در صورت بروز چنين حالاتي مسئول كارگاه با پركردن فرمي بنام فرم” درخواست انجام تعميرات“ و ارسال آن به دفتر تعميرگاه خرابي دستگاه را اطلاع و تقاضاي برطرف كردن نقش آنرا مي نمايد.

همچنين در اين زمان كارت قرمز رنگ ” در دست تعمير“ را به دستگاه آويزان نموده كه از روشن نمودن يا بكار انداختن آن بطور اشتباه جلوگيري شود.

 

سازمانهاي توليدي بيشماري در گوشه و كنار جهان در حال فعاليت هستند اما، معدودي از آنها بااقتدار به فعاليت خود ادامه مي دهند و گوي سبقت را از ديگران ربوده اند. همگان بر قدرت اين سازمانها واقف بوده و از آنها به عنوان سازمانهاي ممتاز ياد مي كنند. مشخصه اين سازمانهاي ممتاز چيست؟

 

يك سازمان ممتاز در تمام زمينه ها اعم از سيستم‌هاي توليدي، اطلاعاتي، خريد و فروش، بازاريابي، مهندسي و كيفيت در سطح ممتاز فعاليت مي كند. يكي از شاخصه هاي اصلي يك سازمان توليدي ممتاز، دارا بودن تشكيلات نگهداري و تعميراتي ممتاز است. در اين مقاله خصوصيات يك سيستم نگهداري و تعميرات (نت) در يك سازمان ممتاز مورد بررسي قرار گرفته و اين خصوصيات طبق فهرست زير ارائه شده اند. اين فهرست همچنين مي تواند به عنوان چك ليستي جهت مميزيهاي داخلي سيستم و درك ميزان تفاوت از يك سيستم نت ممتاز مورد استفاده قرار گيرد.

 

1- هزينه چرخه عمر: تصميم گيري براي خريد تجهيزات بايد براساس دو عامل قيمت خريد به علاوه هزينه تحميلي از سوي تجهيز در مدت عمر اقتصادي آن صورت گيرد و نه برپايه قيمت خريد تجهيز. اين بدان معنا است كه متخصصان نگهداري و تعمیيرات در سازمان بايد با برخورداري از توانايي انجام آناليزهاي قابليت اطمينان و قابليت تعميرپذيري در مورد سيستم هاي فني و اجزاي آنها در فرآيند خريد تجهيزات مشاركت داشته باشند. همچنين در هنگام خريد بايد به عواملي چون وجود فهرست كامل اجزاء راهنماي نحوه استفاده و نقشه هاي دقيق طبق استانداردهاي مكتوب مورد استفاده در سازمان و غيره توجه داشت.

 

2- تمركز براهداف كلي سازمان: در يك سازمان سطح جهاني و ممتاز بايد تمام عوامل عملياتي، مهندسي و نگهداري و تعميراتي همه در جهت اهداف سازمان حركت كنند. در يك سازمان ممتاز كه مهمترين هدف آن توانايي رقابت در زمينـه قابليت اطمينان ساخت و هزينه هاي ساخت است، اين اهداف بايد در ساير دپارتمان‌ها و از جمله نت نيز در اولويت بالاتري نسبت به اهدافي چون كاهش هزينه‌هاي نگهداري و كاهش زمان بيكاري ناشي از عمليات نت قرار داشته باشند. نتيجه اين رويكرد افزايش مستمر اثربخشي كلي تجهيزات (OEE) و در نتيجه كاهش هزينه‌هاي كلي ساخت است.

 

3- تعيين يك خط مش و سياست قابليت اطمينان: يك سازمان ممتاز داراي سياستي مشخص شامل برنامه هاي سه تا پنج ساله براي پيشرفت در زمينه قابليت اطمينان و عملكرد نت است. اين سياست با تمام مشخصات آن از جمله پارامترهاي ضروري قابليت اطمينان و نت، مشخصه هاي كاركردي و كليدي آنها، دلايل اهميت آنها، نحوه تشخيص كاركنان از حركت به سوي اهداف و غيره بايد در كل سازمان ابلاغ و درك شود. در نتيجــــه اولويت بندي كارها براساس احساسات نخواهد بود و براساس صلاح و در جهت سياست سازمان صورت مي گيرد.

 

4- مهارت بالاي كاركنان نگهداري و تعميرات: در صورتي كه كاركنان نت از مهارت بالايي برخوردار باشند، نيازي نيست كه سرپرستان و مديران فني وقت زيادي را صرف آموزش آنها كنند و قادر خواهند بود وقت خــود را به برنامه ريزي و زمانبندي كارها، تعيين نيازهاي آموزشي و انجام آناليز دلايل خرابيها اختصاص دهند. در نتيجه ، سازمان از يك سازمان منفعل و واكنشي تبديل به يك سازمان مبتني بر تفكر و حل مسئله خواهد شد و 10 تا 30 درصد زمان عمليات نت صرف حل مشكل و انجام اقدامات اصلاحي خواهد شد.

 

5- تعيين حيطه كاري كاركنان نگهداري و تعميرات: در يك سازمان ممتاز محدوده كاري كاركنان نت با توجه به نوع مهارت آنها مشخص مي شود و نه باتوجه به خطوط توليدي مختلف. در اين صورت يك تكنسين مكانيك بايد توانايي انجام كليه كارهاي مكانيكي را داشته باشد و يك تكنسين الكترونيك نيز به همين ترتيب. نتيجه اعمال اين رويكرد ايجاد رضايت در كاركنان نت و انعطاف‌پذيري در كارهاست. باوجود اين، در شرايطي نيز باتوجه به نوع كار بايد تخصص‌گرايي را مدنظر قرار داد.

 

6- سطح بالاي برنامه ريزي و زمانبندي: در هر سطح عملكردي سازمان نت برنامه ريزي و زمانبندي به‌عنوان مهمترين عامل كاهش هزينه‌هاي نت است. جهت انجام مناسب برنامه‌ريزي و زمانبندي عوامل زير را در نظر بگيريد:

 

1- برنامه‌ريزي بايد قبل از زمانبندي صورت گيرد.

 

2- هركاري بايد با برنامه‌ريزي و زمانبندي انجام شود.

 

3- بعد از انجام زمانبندي تخصيص كاركنان براي انجام كارها عملي مي شود.

 

در هنگام اجراي يك كار برنامه‌ريزي و زمانبندي شده، نبايد افراد را جهت انجام كار ديگري به خدمت گرفت؛ هيچ كاري قبل از مشخص و مكتوب‌شدن علت انجام آن نبايد به ‌اتمام برسد؛ بعد از اتمام كار علت اصلي مشكل را شناسايي كنيد.

 

 

تعمیر   و  رفع عیب  دستگاههای صنعتی در کاشان ، اران و بیدگل و حومه … 09126986269

 

 

7- اولويت‌بندي صحيح كارها: به منظور اولويت‌بندي صحيح كارها، بايد توانايي درنظرگرفتن عواقب ناشي از اجرا نشدن به ‌موقع هريك از عمليات نت را داشته باشيد. اين عواقب ممكن است ضايعات يست‌ محيطي، صدمات جاني، هزينه‌هاي بالاي كاهش توليد و يا صدمات به تجهيزات باشند. در يك كارخانه با خطوط توليد متفاوت تعيين مهمترين خط توليد از لحاظ رساندن محصول به مشتري و تعيين ارزش افزوده هر محصول مي‌توانند به اولويت بندي صحيح كارهاي نت كمك كنند.  اولويت بندي صحيح و مناسب موجب اجراي كامل و به‌ موقع وظايف برنامه ريزي و زمانبندي شده خواهد شد.

 

8- درك صحيح مضمون نگهداري و تعميرات پيشگيـــرانه: جهت ايجاد درك صحيحي از برنامه هاي پيشگيرانه و مراقبتهاي ضروري و بررسي وضعيت فنـي در سازمان، بايد اين برنامه ها بر پايه نتايج عدم جلوگيري از ايجاد شكست و خرابي بنا شـــــوند. همچنين اين نوع برنامه ها در صورتي قابل قبول هستند كه هزينه هاي ناشي از ايجاد خرابي به مراتب بيشتر از هزينه‌هاي مربوط به اجراي برنامه هاي پيشگيرانه باشد.

 

همچنين بايد روشهاي دقيق و صحيح جهت بازرسيهاي اساسي و بررسيهاي وضعيت فني تجهيزات شناسايي و استفاده شوند. بهتر است اين نوع برنامه ها در وضعيت روشن بودن تجهيزات صورت گيرند و تواتر اجراي اين برنامه ها بر پايه زمانهاي خرابي و توزيع‌هاي ايجاد شكست صورت گيرد. همچنين اين برنامه‌ها بايد به طور كامل عملي و قابل اجرا باشند.

 

9- اجراي 100 درصدي برنامه‌ها: در صورتي كه شما قادر به ايجاد يك بستر مناسب براي برنامه‌هاي پيشگيرانه و مراقبتهاي ضروري و بررسي وضعيت فني شده باشيد، هيچ دليلي را نبايد براي عدم اجراي 100 درصدي اين برنامه‌ها داشته باشيد. در صورت اجراي 100درصدي اين برنامه‌ها احتمال ايجاد خرابيهاي اتفاقي و ناگهاني بسيار ناچيز خواهد بود و اثربخشي كلي تجهيزات بالا خواهد رفت.

 

10- آماده بودن به ‌موقع مواد و قطعات يدكي: در صورتي كه برنامه ريزي و زمانبندي به ‌درستي صورت گيرد، انبار قطعات يدكي قادر خواهد بود تا قطعات يدكي را به‌طور مناسب و اثربخش و در زمان مناسب به محل انجام عمليات نت ارسال دارد. در اين صورت از بخش قابل توجهي از زمان عمليات نت و انرژي نيروي انساني كه صرف انجام فرآيند ارسال درخواست قطعه و دريافت قطعه از انبار مي شود، كاسته خواهد شد.

 

11- سطح خدمت: سطح خدمت پايين براي قطعات يدكي نه تنها ممكن است موجب افزايش زمان عمليات نت و هزينه‌هاي كاهش توليد شود بلكه از لحاظ رواني اين عقيده را در بين كاركنان نت و توليد به‌وجود مي آورد كه انبار قطعات يدكي قادر به فراهم آوردن قطعات مناسب در زمان مناسب نيست. بدين ترتيب است كه در بسياري از كارخانجات شاهد به‌ وجودآمدن انبار قطعات يدكي مجازي و مخفــــي در واحدهاي مختلف جهت به راه انداختن فرآيند توليد هستيم. البته در تعيين سطح خدمت مواردي چون هزينه هاي نگهداري و ميزان حياتي بودن قطعه را بايد موردتوجه قرار داد. اما در مورد قطعات حياتي سطح خدمت 97 درصدي ضروري است.

 

12- صحت كامل اطلاعات آرشيو فني: در مورد آرشيو فني در يك سازمان ممتاز بايد اين اطمينان وجود داشته باشد كه حداقل در 95 درصد موارد، اطلاعات استخراجي از آن صحيح و بدون نقص باشد. همچنين آرشيو فني همواره بايد مورد بازنگري قرار گيرد تا اطلاعات آن به‌روز باشد.

 

13- سازماندهي و انجام مناسب عمليات بنيادي و اساسي نگهداري و تعميرات: مهمترين تفاوت بين يك سازمان نت ممتاز و ديگر سازمانهاي نت در اينست كه سازمان نت ممتاز، موارد ساده و مفيدي را كه ديگر سازمانها تنها در مورد آنها حرف مي زنند، اجرا مي كند. در صورتي كه مـي‌خواهيد يك سازمان نت ممتاز داشته باشيد بايد به طور پيوسته روي عمليات اساسي و بنيادي نت كار كنيد و روش انجام آنها مورد بازنگري و اصلاح قرار دهيد. بعضي از اين عمليات عبارتند از: تميزكاري دقيق تجهيز: تميزكاري خود نوعي بازرسي است.

 

–  روغنكاري؛

–  آچاركشي؛

–  تنظيمات جزئي وايجاد بالانس؛

–  فيلتراسيون سيالات هيدروليكي، سيستم‌هاي روغنكاري؛

–  درزگيري و آب‌بندي قسمتهاي مختلف تجهيز.

 

14- سطح بالاي استانداردهاي ايمني: يك رابطه بسيار قوي بين عمليات خوب و مناسب نت و بالارفتن سطح ايمني در يك سازمان وجود دارد. بررسيهاي كامل ابزار و وسايل مورد استفاده كاركنان نت از نظر مسائل ايمني، قبل از انجام عمليات نت و تعيين شرايط ايمني لازم براي انجام هرنوع عمليات نت در قالب دستورالعملهاي نت و تهيه چك ليستهاي ايمني مي توانند به كاهش سطح ريسك عمليات نت كمك كنند.

 

15- نيازسنجي آموزشي دقيق براي كاركنان نگهداري و تعميرات: در صورت انجام يك نيازسنجي آموزشي دقيق براي كاركنان نت، در مورد هريك از كاركنان موارد آموزشي خاصي شناسايي مي شود و كاركنان تنها در كلاسهاي آموزشي خاص خودشان شركت خواهند كرد. در اين‌صورت از برگزاري كلاسهاي عمومي براي كليه كاركنان كه زمان‌بر و هزينه‌بر هستند و نمي توانند نيـــازهاي آموزشي را به طور كامل برطرف سازند و اثــربخشي لازم را نيز دارا نيستند، جلوگيري به‌عمل مي آيـــد. بايد به اين نكته توجه داشت كه براي تعيين اثربخشي آموزش بايد از شاخصهاي سطح مهـــارت استفاده كرد و در نظر گرفتن شاخص تعداد ساعات آموزشي نمي تواند مناسب باشد.

 

16- آناليز علل اصلي و اساسي شكست و خرابي: در يك سازمان نت سطح جهاني، گروههايي جهت شناسايي و رديابي علل خرابيها وجود دارد. در سازمانهاي كوچك وظايف اين گروهها، در بين برنامه‌هاي معمول نت توسط كاركنان نت صورت مي‌گيرد. اما در سازمانهاي بزرگ به‌جهت دخيل بودن عوامل تجهيزاتي، عملياتي، نيروهاي انساني و ساير فاكتورها در مشكلات پيش آمده، گروههاي قابـــــليت اطمينــان تشكيل ميشـوند كه با استفاده از متدولوژي‌ها (FMEA) اقدام به شناسايي و رديابي خرابيها و علل آنها مي كنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *